مقالات7

3-علی حسین پناه
کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی
        چکیده
کتابخانه ها به عنوان اهداف اصلي يک سازمان، ‌نياز دارند بدانند که مجموعه هاي دانش مشترک سازمان چيست و اين مجموعه ها چگونه بايد مديريت شوند و چگونه مورد استفاده قرار گيرند تا حداکثر بازدهي را داشته باشند. اين مقاله ايجاد تحولات جديد با استفاده از نقش اساسي رابطان دانش براي تبديل دانش به يک کالاي سرمايه اي و ايجاد تعادل ميان فعاليتهاي مديريت دانش را بررسي کرده، سپس موانع متعددي که بر سر راه خلق و به کار گيري دانش در سازمانها مخصوصاً کتابخانه ها وجود دارد را برشمرده و براي برطرف کردن آنها چاره انديشي هايي کرده و در پايان، نتايج حاصل از حضور متخصصان دانش براي هدايت و مديريت دانش در کتابخانه ها را آورده است.

وا ژه های کلیدی:  رابطان دانش، مدیریت دانش ، تخصص هاي اطلاع رسانی

مقاله چگونگی مدیریت بر دانش

چگونگي مديريت بر دانش منابع انساني سازمانها

نويسنده:
مجيد شيرزاد( عضو هيئت علمي دانشگاه پيام نور مركز محمودآباد)

چکیده:
دانش سازماني به زعم غالب مديران موفق دنيا، مهم‌ترين سرماية شركت‌هاي سده بيست‌ويكم محسوب مي‌شود. مديران شركت‌هاي موفق و بزرگ دنيا، مديريت دانش سازماني را به عنوان دومين اولويت اصلي كاري خود ذكر كرده‌اند. از جانب ديگر، تنوع و گستردگي سيستم‌هاي مرتبط با مديريت دانش كه هر يك با جنبة خاصي از دانش سازماني ارتباط  دارند باعث آن شده است كه طي سال‌هاي اخيرنحوة انتخاب و برنامه‌ريزي و بهره‌گيري از سيستم‌ها و ابزارهاي گوناگون موجود درمديريت دانش، به عنوان يكي از مسائل اصلي مديران سازمان‌هاي بزرگ مطرح باشد.
هدف مقاله حاضر چگونگي مديريت بر دانش منابع انساني درسازمان‌هاست. بدين منظور، پس از مروري برمفاهيم مديريت دانش، به چرايي بهره جستن از مديريت دانش در سازمان‌ها مي‌پردازد و در پايان راهكارهاي غلبه برموانع مديريت دانش سازماني را برمي‌شمارد.

واژه هاي كليدي: مديريت – دانش- منابع انساني – سازمان

زیر مجموعه ها